+45 4045 8112 [email protected]
Til forældrene

har du et barn

  • hvor tingene er gået i hårknude 
  • hvor du ikke kan mere
  • hvor du ikke ved hvad du skal gøre
  • som du ikke kan nå
  • som er for ung/umoden til at bo helt selv
  • eller andet

så har vi måske en løsning, der kan få tingene til at vende

Vi har et botræningssted, hvor de unge bor på eget værelse med køkken og WC/bad som deles med 1-2 andre unge. Der er voksne tilknyttet som den unge kan kontakte i løbet af dagen. Om aftenen kan den unge kontakte os på telefonen, hvis der er opstået nogen som ikke kan vente til dagen efter og om natten er vi ligeledes ved telefonen i akuttilfælde.

Dit barn/den unge får støtte til at få dagligdagen til at fungere. Det kan være alt fra snak om store som små problemer, til at vi stiller krav om at delelejligheden holdes i orden, aftaler om at skole/arbejde skal overholdes osv. Den unge skal selv lave mad, og nogen gange ser vi, at de hygger sig med at lave mad sammen.

Ungbo Odense giver unge, som har behov for det, en mulighed for at sluses ud i samfundet uden total overvågning, men også uden at blive ladt alene. Der er daglig kontakt – kortere eller længere tid efter behov – men vi har altid fingeren på pulsen, fordi vi bor så tæt på dem og ved hvad de laver. Vi kan eksempelvis følge med i hvem de omgås, om de passer skolen/praktikken osv. Vi hjælper dem til selv at finde balancen i livet, og vælter de, hjælper vi dem op og stå igen.

Ungbo Odense giver også mulighed for at skabe den gode kontakt til dig/jer igen. Det hjælper ofte at få lidt fysisk afstand, hvis tingene er gået i hårdknude, og vi ser tit at tilknytningen til forældrene øges, når de unge flytter hjemmefra. Derudover vil vi gerne hjælpe med at løsne op for de gordiske knuder, som kan handle om gamle indgroede vaner med indbyggede misforståelser, som er meget svære at få øje på selv. Et godt forældresamarbejde er vigtigt, og vi vil gerne – med respekt for at vi er her for den unge – arbejde positivt for, at der skabes/genskabes en god kontakt imellem jer.

Det kan også være at dit barn har boet på institution eller plejefamilie, og at dette ikke fungerer mere, men at du/I stadig ikke har muligheden for at tage den unge hjem.

Til forældrene